May 7, 2010

Taчкице


Тек је прошло неколико дана, а мени су се већ испразнили синуси од среће. Зашто мењати рецепт који добија? Ретуширана, ревизуализована и реаудиализована нова-стара шпица другог Дневника је пред нама. Како су само упалили пламове у својим гледаоцима ови маестрални РТС-ови дизајнери! Како се само подигла раја, па поче писати утиске на сајту наше националне куће.

Иако желим да верујем да је у питању патетична носталгија, а не пуки немар и лењост тима који се окупио око идеје да народ свира на истој емотивној жици као и они сами, постоји то ружно сећање на још ружнија времена у којима је Шпица стицала своју славу.

Није потребно превише подсећати на времена у којима је уз тачкасти глобус ишло и необјективно, искривљено, режимско новинарство. Црвена тачкица, која се уклапа у нову промо-идеју државе, позиционирала се у горњем десном углу над главом задовољног водитеља. Та тачка, круг, сасвим легитимно симболише крај још једног процеса у овој држави: "Постављени су добри темељи и сад можемо да отпочнемо наше мађијање. Хвала вам што нам верујете. Ви се само опустите, па да почнемо...".

No comments:

Post a Comment